fijne motoriek / media

Thema : Suzette het lieveheersbeestje is haar mama kwijt. focus : tellen

Onze beebot is nu een lieveheersbeestje, ze gaat opzoek, naar een knuffel, een boekentas, een ketting, alle figuren met een lieveheersbeestje.

We tellen hoeveel keer de beebot voorwaarts moet, we corrigeren als ze te ver gereden is. Nadien gaan we bedenken hoe de robot moet rijden als we via een andere straat rijden, dan moet de beebot daar draaien ! Dat is best moeilijk, we leggen strookjes om de weg aan te duiden. We redeneren samen om oplossingen te vinden.

=======================================================

We gaan aan de slag met de chrome tablets, kleuren prenten in van pasen, maken puzzels, spelen memory, de andere kleuters doen schrijfmotorische oefeningen, tekenen op de lichtbak of puzzelen.

daarna ::::: wisselen !!!!

=============================================================================================

Coco kan het ! we bespreken hoe we met twee cirkels coco kunnen tekenen met lijnen. De buik en de kop draaien we met de stift altijd een beetje meer naar buiten, de vleugels maken we met onze handen. De boom en blaadjes schilderen we erbij. Juf tekent een stappenplan zodat we samen kunnen kijken wat we nog moeten doen…..

——————————————————————————————————————–

Carnaval : we gaan de kniptechniek nog een beetje verfijnen, we knippen op rechte, gebogen, kronkelende, hoekige lijnen, Zo maken we reepjes voor de clown zijn jas te vormen, we kleven deze op een zelfklevende plastiek en kleuren de clown verder in….

fijn motorische kieskasten thema de fanfare….

===========================================================

thema au au ik heb pijn !

voel en raadspel : kan je raden kan je raden, wat is dit?

we voelen aan allerlei attributen van thema apotheek, er zijn ook foppers bij. Kan jij benoemen wat je voelt? pilletjes , haarborstel, dolfijn, spuit, verband, boekje, thermometer, verband, dobbelsteen,neusdruppels, zalf, …..

De andere kinderen werken in de hoeken.

We tekenen over het thema en vertellen wat we tekenen……

===================================================================

De beebot is een ziekenwagen / thema apotheek / woordenschat oefenen

—————————————————————————————————————————————————

Werken met de bee bot robot, we maken kennis met het voorwaarts rijden en achterwaarts rijden, en tellen hoeveel hokjes de robot moet verder rijden……

Wat moeten we doen als we te ver rijden, of niet ver genoeg rijden?


In de klas kunnen de kleuters met de tablet ook qr – codes scannen,

We spelen alvast een memory met prentjes over de apotheek

——————————————————————————————————————-

Kerst : we maken een nieuwjaarsbrief : we nemen zelf foto s van elkaar met de tablet, doen alsof we op een ster zitten, we knippen de ster en de lange sterrestraaltjes en kleven dit op een donkere achtergrond, zo beelden we ons versje uit voor het nieuwe jaar :

Tijdens het werken vertellen we aan elkaar hoe we thuis kerstmis vieren….. Hebben jullie ook een kerstboom, is het een grote of een kleine boom? Wat hangt er in de boom?

——————————————————————————————————————–

De geheime brief :

We maken een Pietje, we werken er meerdere momenten aan, we maken lijntjes en proberen onze stift correct vast te nemen, we prikken de muts uit, kleven er een zelfklevende plastic op.

Nadien knippen we rechthoekjes, vierhoekjes, driehoekjes, cirkels en kleven deze op de mutsen, ook kleuren we het gezichtje, wordt het een roze, zwarte, bruine of gekke-kleurenpiet?

WIE KLAAR IS BOUWT EEN TOREN VOOR DE MINI DIERTJES DEZE NEMEN WE VAST MET DE DUIM EN DE WIJSVINGER EN OEFENEN ZO DE PINCETGREEP

——————————————————————————————————————–

—————————————————————————————————————-

Oktober : Thema Hennie de heks : hennie tovert kleuren, wij doen dit ook met scheerschuim en enkele druppels verf. We maken mooie kleuren ! We toveren blauwe scheerschuim om naar witte scheerschuim door m goed open te wrijven, nadien kiezen we een kleurtje en mengen we alles.

Welke kleur zien we als we nog een andere kleur verf erbij mengen? Kunnen we bij onze vriendjes een beetje toverschuim nemen ? Welke kleuren krijgen we dan als we dit mengen met onze kleur?

Abracadabra we toveren geel, abracadabra we toveren blauw……

Nadien tekenen we de poes van Hennie, figuren , lijnen, cirkels, gebroken lijnen en bewegen we met onze handen op muziek.

————————————————————————————————————-

Hennie de heks : werken op de tablet

_______________________________________________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________________________________________________

thema : het weer ! Met de tablet leren we foto s maken van elkaar, op welke afstand moet ik staan? Waar klik ik om de foto te maken? Hoe kan ik deze herbekijken? Met de foto met de paraplustok gaan we nadien een knutselwerkje maken met een knipoefening.

knippen knippen met de schaar, we oefenen en oefenen erop los…..