Media / pengreepoefeningen

Met de nieuwe potloden kunnen we de juiste pengreep goed oefenen.

thema : dino

thema : de ruimte

De koningin is jarig : we tekenen slingers (driehoekjes, boogjes)

We leren op en neer te naaien…..

We trekken naar de computerklas .

www.happyclicks.net doe je thuis mee?

media : experimenteren met geluiden/ geluiden opnemen/ herbeluisteren/

raadspel mee maken….

thema speelgoed : werken met de beebot…. we tekenen de pijlen zelf, daarna programmeren we de robot, doet hij het juist???

We oefenen de mmmmmm boogjes, zoals een kikkersprong, we kijken op de tv naar de echte kikkers die springen, springen zelf met een boogje…. we bouwen met plasticine een hindernissenparcours voor onze speelgoedkikkers , kunnen deze ook met boogjes springen? Nadien oefenen we op papier, en tekenen we zelf een spingparcours (foto volgt) ….

Vanaf nu gaan we ook af en toe naar de computerklas, we leren met de computermuis werken, klikken, slepen, tekenen, typen van letters en cijfers, richtingpijlen, ….. het hele schooljaar door…..

ik pen : vandaag oefenen we de lussen naar onder. De koning gaat naar de boerderij met Knorrie , zijn varken, maar bij de boer zijn varkens kan de koning zijn eigen varkentje niet meer herkennen, hij legt daarom in zijn staart meerdere krulletjes, zodat hij weet wie zijn varkentje is, we helpen mee…..

ik pen : Vandaag maken we onze lussen zelf, de koning maakte een monstermasker om de koningin te doen schrikken, we maken nadien ook een monster met vele lussen…..

ik pen : we maken kennis met de koningin, ze wil gaan vissen en vangt de vissen met een draadje door lussen te maken rond de vissen, doe je mee?

Op de touch laptop nemen we een selfie en bewerken we ons gezicht. Wie krijgt een snor, hoedje, nieuwe lippen, ander kapsel…. Ken je ons nog?

probeer het thuis ook : download face changer 2 en ontwerpen maar….

We verwerken ons gezicht in een kunstwerkje…… thema robot